Make your own free website on Tripod.com

Namn: Lars Mattias Winnerbäck

Född: 19 oktober 1975 i Stockholm.

Skostorlek: 43-44

Uppvuxen: I Linköping.

Bor: I en tvåa i Stockholm.

Förebilder: Bob Dylan och Axl Rose. Favoritfilm: "Breaking The Waves". Den är ju i och för sig ganska ny, så jag vet inte om det är en alla tiders favorit, men den berörde mig mycket.

Favoritbok: Jag läser inte så mycket, men jag gillar både Gardell och Lundell.

Skivor: "Med solen i ögonen", "Dans med svåra steg" (1996) och "Rusningstrafik" (1997).

Övrig musikalisk erfarenhet: Gick musikklass i grundskolan och spelade sex år med punkbandet Snoddas.

Lars föddes den 19 oktober 1975, i Stockholm. När han var 1 år flyttade han till Linköping. Han hatade matte. Lasses första idoler var KISS och han mimade framför spegeln till dom, Gyllene Tider och Rod Stewart. Han började i musikklass när han var 10. Han var med och bildade under högstadiet ett band som kallade sig för Snoddas, ett punkband som släppte 2 demos. "Snoddas serverar en skål nyvispad våldspop på singel" hette deras CD singel(1992), som de fick släppa genom att de vann en lokalbandstävling som heter Rockkarusellen. Samma år gjorde Lars sin första spelning utan bandkompisarna. Det var i Österberga(nu heter den bara Berga) skolans aula. 1994 la dom ner Snoddas, medlemmarna skulle flytta. Lars flyttade till Kungälv, men kom tillbaka till Linköping efter ett halvår, han bodde i en lägenhet i Tannefors(stadsdel vid Stångån). 1996 kom hans första skiva och samma år flyttade han till Fruängen i Huddinge kommun. En av Lasses största idoler är det utmärkta hårdrocksbandet Guns N´Roses. Lasses första skiva såldes i 4000 ex, nästa i 5000. Det var han nöjd med med tanke på att det inte finns så många inbitna vis fans och hans skivbolag hade låg budget på skivorna. Men hans senaste skiva, Med solen i ögonen har sålts i 14 000 ex. I höst kommer den nya skivan, den kommer enligt honom själv att bli rakare, färre ackord och det viktiga med texterna kommer inte att vara hur vackert det låter. Enligt reportern på Corren(östergötlands största tidning) så låter ändå nästa skiva väldigt mycket "Lars Winnerbäck", som förut. Lasse själv gillar inte sina gamla låtar, tycker inte om att många av fansen kan texterna på de gamla demolåtarna. Lasse vill hålla på länge att göra musik och göra många skivor, som Ulf Lundell. Någon gång skulle han vilja illustrera en barnbok.

Lasse har inga planer på att ge ut varken sina demos eller demosamlingen resajkling på CD, han tycker det är roligare att ge ut nytt material. Inte heller kommer Snoddas att ge ut sina låtar på CD. Man kan inte få tag på Lasses konserter från P3 live på CD.